Beépítés, szállítás

Alapesetben nem. Cégünk teljeskörű szolgáltatást végez a nyílászárók területén, ezért természetesen, amennyiben Ön igényli, a nyílászáróit szakszerűen beépítjük, beleértve a régiek bontását és elszállítását valamint a szükséges kőműves visszajavítások elvégzését is. A nyílászárók önmagukban építőipari termékek. A gyártóegység kizárólag tervezési, gyártási és garanciális feladatokat lát el. A nyílászáró szerkezetek gyártója a megrendelt nyílászárókat legyártja és leszállítja raktárunkba. A beépítést mi vagy az Ön kivitelező szakembere végzi, aki külön jogi személy, független a gyártótól. A beépítésre külön megállapodást és díjazást szükséges kötni, meghatározni. A beépítésre külön garancia vonatkozik. Átvételkor először a nyílászáró szerkezeteket kell átvenni (beépítés előtt), majd a beépítést követően a nyílászárók azon funkcióit kell ellenőrizni melyekre előzőleg nem volt mód, majd a beépítés minőségét kell leigazolni. A beépítést kizárólag a gyártó által szabályozott módon szabad elvégezni. A szabályzatok a kereskedelmi partnereknél fellelhetők, publikusak.
Szerző: FensterSysteme Kft.
Hasznos volt ez az információ?
Alapesetben a komplett, beüvegezett nyílászárókat, működésképesen. Tartozékként az összes kilincset, takarósapkákat, vízréskupakokat, cilinderbetétet az ajtóknál tartalmaznia kell. Színes szerkezetek esetében a színes oldalon szín azonos tartozékok. Egyéb esetben tartalmazniuk kell minden olyan opcionális szerelvényt, amit a műszaki mellékletben szerepeltettek. Átvételkor, a beépítési munkák megkezdése előtt, a műszaki melléklet alapján kell az ellenőrzéseket elvégezni. A párkányokat, szegőléceket, árnyékolástechnikai szerelvényeket, egyéb szolgáltatásokat szintén a műszaki mellékletnek kell tartalmaznia.
Szerző: FensterSysteme Kft.
Hasznos volt ez az információ?
Cégünk esetében a beépítés tartalmazza a régi nyílászárók bontását és elszállítását. Egyébként országrészenként változik. Kelet-Magyarországon nem jellemző, Dunántúlon illetve Budapesten igen. A beépítés árajánlatkérésekor feltétlenül egyeztessék le a szakkereskedővel. Kivételt képezhet, ha a nyílászáró cserét követően szigetelési vagy festő munkálatokat végeztet, illetve új ház építésekor.
Szerző: FensterSysteme Kft.
Hasznos volt ez az információ?
Általában a festő munkálatok és a szigetelés, burkolás előtt érdemes. A nyílászárók beépítésekor figyelnünk kell a redőnydoboz kilógására, a bejárati ajtók esetében a padlószintre, segít az úgynevezett 100-as jegy. Panellakások esetében nincsenek fix időpontok. Nyílászáró csere esetén, a kibontás előtt (amennyiben nem szakember végezte a felmérést) ellenőrizzük a megfelelő méretet, mert a már kibontott falnyílás téli időszakban kellemetlen meglepetéseket tud okozni.
Szerző: FensterSysteme Kft.
Hasznos volt ez az információ?
Szakembereink általában védőfóliával kitakarják a nyílászárók közvetlen környezetét. Érdemes viszont az esetlegesen útban lévő bútorokat és egyéb használati, törékeny tárgyakat elmozgatni. Komplett családi ház esetén megközelítőleg 1 nappal, panellakás és kisebb lakások esetén 6-8 órával kell számolni a beépítés időtartamát tekintve. A beépítés alatt figyeljünk a bejárat zárására, nehogy illetéktelen személyek kihasználják a nyüzsgést. Érdemes a beépítést végző szolgáltatóval előre egyeztetni a beépítők létszámát és a neveket. Saját kollégáink mindegyike nyakba akasztható azonosító kártyával rendelkezik, mobil telefonnal leolvasható egyedi QR kóddal nyomtatva, így Ön bármikor ellenőrizheti személyazonosságukat, illetve azt, hogy valóban még cégünk állományában vannak-e. Alapesetben, Önnek mint megrendelőnek a következő teendői vannak a beépítési munkálatok idején:
  • biztosítania a szabályszerű parkolás lehetőségét minél közelebb az ingatlanhoz de max. 30 méteren belül, tekintettel, hogy a szakemberek esetenként több mint száz kilós szerkezeteket kell mozgatniuk kézzel. A parkolási díj nem Önt terheli.
  • amennyiben a bontás-beépítés közvetlenül utcai fronton történik vagy ez esetlegesen balesetveszélyes és/vagy károkozó törmelékhullást eredményez, akkor a terület lezárása, területfoglalási engedély és a törvény által előírt plusz felügyelő személy beszerzése és ennek költségei Önt illetik
  • biztosítania az akadálytalan bejutást, a balesetmentes szállítás lehetőségét a teljes útvonalon a munkaterületig (felvonó, lépcsőház, szűk folyosók szabaddá tétele, stb.), fenti okok miatt
  • akadálytalan hozzáférést biztosítania a régi nyílászárókhoz (bútorok, nagy méretű TV-k, kijelzők, HI-FI berendezések szétszedése, elmozgatása, függönyök leszedése, stb.)
  • elektromos áram és vízvételi lehetőség biztosítása a munkálatokhoz
  • illemhely használatának lehetősége a szakemberek részére, higiéniai okokból
Szerző: FensterSysteme Kft.
Hasznos volt ez az információ?
Az oldalunkon cookiekat használunk a jobb böngészési élmény javításáért és hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.  Megértettem  Bövebben