Belső árnyékolók

Roletta

A roletta az egyik legismertebb belső árnyékoló. Dekoratív, a helyiség stílusához mintájával és színével illeszkedő roletta a hagyományos és modern lakások, gyerekszobák, irodák, kórházak, iskolák egyik legelterjedtebb berendezési tárgya. Színei a szalagfüggöny színéhez illeszthető, mely így a belső terekben egységességet mutat.

A leghatékonyabb hő visszaverő hatással a „thermo” változat rendelkezik.

Működtetésük rugós, gyöngyláncos vagy motorral működtetett is lehet. Motorizált változatban is szerelhető. A roletta fém, és műanyag konzolokkal ajtókra, ablakokra egyaránt rögzíthető.

Tokozott rolettával akár a teljes sötétítés is elérhető. Ez a verzió a dísztokozott roletta névre hallgat.

Maga a szerkezet alumínium elemekből, valamint változatos színű és minőségű textíliából áll. Közel 50 féle különböző szín, és minta választékban forgalmazzuk.

A roletta többnyire vászonból készül, és semmilyen különleges ápolást nem igényel. Felhasználása igen széles körű, egyszerű kezelni, és nem igényel nagy helyet sem, szerelhető falra, mennyezetre, vagy ablak keretre is.

Pliszé árnyékoló

Hajtogatott anyag a legszebb formában. A pliszé anyaga a rolettáéval ellentétben nem szimplán fel van tekerve, hanem össze van hajtogatva. A pliszé részben díszítő hatású, sötétítés terén pedig rendkívül hatékony.

A pliszé függöny szinte bármely alakzatú nyílászárónál egyaránt alkalmazható. Alkalmas tetőtéri ablakok árnyékolására is. Szolidan belesimul az üvegfelületbe, intim, rafinált és barátságos. A mindennapokban is ünnepivé teszi a lakást, azonban irodákba is egyaránt ajánljuk használatát. Anyaga megszűri, vagy kizárja a nap sugarait, de egyúttal biztosítja a szellőzést is.

Egyszerű szerkezeti felépítésű.

Vonzó színek, és minőség nagy választékban, kész méretekben, vagy egyedi gyártásban.

Sávroló

A sávroló, mint a nevében is benne van, sávokra, keresztben csíkokra osztja a roletta textilt, melyek váltakozva engedik át a fényt illetve sötétítenek, árnyékolnak. Egy sávroló szerkezettel képesek vagyunk helyettesíteni a fényáteresztő, és a sötétítő függöny funkciót.

A sávroló két anyaga egymás mögött helyezkedik el, mozgatással elcsúsztatjuk őket egymáshoz képest, így az egyik állásban fényáteresztőként, míg a másik állásban sötétítőkén funkcionál egy azon roló szerkezetben, ezáltal egy igen esztétikus belső árnyékoló. Tetszőlegesen, akár teljesen feltekerhetjük a tokba, szellőztetésnél, ablaktisztításnál így nem lesz útban.

Színben, mintában, különböző textúrákban érhetőek el, így mindenki megtalálja a neki tetszőt, a letisztult formavilágú, modern és minimál stílusú lakásokhoz is.

Használjuk ki a sávrolók minden előnyét, az összes árnyékolási funkciót ellátja, helyettesíti a szalagfüggönyt. Modern, egyedi és valóban praktikus.

A működtetése lehet kézi golyós gyöngylánccal, vagy motoros fali kapcsolóval, illetve rádiós távirányítóval, amely programozható, és egyszerre több sávrolót is lehet vele mozgatni.