TERVEZÉS, AMIRE ÉRDEMES FIGYELNIE

Az új nyílászáróim tervezésekor milyen szempontokat vegyek figyelembe?

Nagyon fontos eldöntenie, hogy milyen hosszú távra tervez és mennyire gondolkozik előre. Egy olcsó, de nem jó értékekkel bíró nyílászáró árának különbsége, energiaveszteségben (egy jobb minőségű rendszerhez viszonyítva) pár év után arra a szintre emeli a költségeit, amennyibe a jobb értékekkel bíró rendszer került volna. Ettől a zéró ponttól kezdve viszont az olcsó, de nem jól teljesítő rendszer Önnek mínuszban termel, a jobb teljesítményű rendszer viszont megtakarításba fordulna át.

A nyílászárók legyártása és beépítése mennyi időt vesz igénybe?

A nyílászárók tervezését időben kell elkezdeni. A határidőket nem a gyártóegység tolja ki, hanem az előkészületek, a tervezés. Időt kell szánni a tervezésre, mert a műanyag nyílászárók esetében évtizedekről van szó a használat tekintetében. Ügyfélszolgálatunk és a gyártó mindent megtesz, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján, minden tervszerűen haladjon. Alapesetben egy fehér szerkezet várható gyártási ideje 3-4 hét, egy színes szerkezeté pedig 4-6 hét. Az esetek döntő többségében a beépítés időigénye 1 munkanap, ez alól kivétel a szokatlanul sok darabszám, beszerelést akadályózó helyszíni körülmények mint például a felvonó hiánya és a munkaterület emeleti magassága, vagy a nagyon nagy távolság és az extra nagy méretek.

A nyílászáró tervezésekor már szükséges jeleznem redőny felszerelését, vagy ráér később is?

Említeni feltétlenül fontos ajánlatkéréskor, mert bizonyos tekintetben szerelési felületeket kell biztosítanunk a nyílászárók keretein. A későbbiek folyamán a redőny ide kerül rögzítésre. Természetesen költségtakarékossági szempontok miatt kihagyható ez a lépés, de akkor a felszerelt redőny főleg esztétikailag jelentős kárt fog szenvedni, valamint a redőnyautomata elhelyezésének függvényében a szárny nem mindig nyitható teljesen, 90 fokig. Kivétel a nyílászárók fölé épített redőnyszekrény, ez esetben kizárólag a nyílászáró szerkezetekkel egy időben történik a szerelés.

Mennyi a garancia az Önök által beépített műanyag nyílászárókra?

Az általunk forgalmazott műanyag nyílászárókra profil függvényében 5 – 10 gyártói garanciát vállalunk, ami Schüco nyílászáró rendszerek esetében 5 évet, míg Veka nyílászáró rendszerek esetében 10 évet jelentenek a gyártóink által, melynek elengedhetetlen alap feltétele a gyártó által előírt szakszerű, életvitelszerű használat, és a karbantartások betartása, elvégzése, melyek figyelembevételével évtizedekig tökéletesen ellátjuk funkciójukat, megőrzik UV stabilitásukat.

Hogyan érdemes készülni nyílászáró cserére, mint megrendelő mi a teendőm?

A munkaterület szabad biztosítása a megrendelő, megbízó feladata, érdemes védőfóliával kitakarni a nyílászárók közvetlen környezetét, a padlóburkolatokat hullámpapírral óvni, és az esetlegesen útban lévő bútorokat és egyéb használati, törékeny tárgyakat elmozgatni. Komplett családi ház esetén megközelítőleg 1 nappal, panellakás és kisebb lakások esetén 6-8 órával kell számolni a beépítés időtartamát tekintve. A beépítés alatt figyeljünk a bejárat zárására, nehogy illetéktelen személyek kihasználják a nyüzsgést. Érdemes a beépítést végző szolgáltatóval előre egyeztetni a beépítők létszámát és a neveket.
Alapesetben, Önnek mint megrendelőnek a következő teendői vannak a beépítési munkálatok idején:

  • Lehetőség szerint biztosítania a szabályszerű parkolás lehetőségét minél közelebb az ingatlanhoz de max. 30 méteren belül, tekintettel, hogy a szakemberek esetenként több mint száz kilós szerkezeteket kell mozgatniuk kézzel. Parkolási zónába eső munkavégzés esetén a parkolási díj a kivitelezés kezdetétől a végéig a megrendelőt terheli.
  • amennyiben a bontás-beépítés közvetlenül utcai fronton történik vagy ez esetlegesen balesetveszélyes és/vagy károkozó törmelékhullást eredményez, akkor a terület lezárása, területfoglalási engedély és a törvény által előírt plusz felügyelő személy beszerzése és ennek költségei Önt illetik
  • biztosítania az akadálytalan bejutást, a balesetmentes szállítás lehetőségét a teljes útvonalon a munkaterületig (felvonó, lépcsőház, szűk folyosók szabaddá tétele, stb.), fenti okok miatt
  • akadálytalan hozzáférést biztosítania a régi nyílászárókhoz (bútorok, nagy méretű TV-k, kijelzők, HI-FI berendezések szétszedése, elmozgatása, függönyök leszedése, stb.)
  • elektromos áram és vízvételi lehetőség biztosítása a munkálatokhoz
  • illemhely használatának lehetősége a szakemberek részére, higiéniai okokból

Fontos számomra, hogy a műanyag nyílászáróim fokozott biztonsági vasalattal kerüljenek szerelésre?

A forgalomba lévő nyílászárók nagy részének zárrendszere kizárólag a hő-, hang-, és légzárást hivatott biztosítani. Biztonsági szempontból az úgynevezett oldalt bukó nyílászárók nem értékelhetők. Mindenképpen „alsó feszítés védelemmel” ellátott ablakokat válasszon. Opcióban kérhet kiemelt biztonsággal bíró WK1 (Widerstandsklasse 1) felszereltséget is.
Általános gyakorlat, hogy földszinti, első emeleti nyílászárók esetében indokolt lehet egy magasabb biztonsággal rendelkező vasalat, míg emeleti nyílászárókon kevésbé, ha az erőszakos behatolások helyének statisztikáját figyelembe vesszük.
Bővebb információt ügyfélszolgálatunktól kérhet.

Magyarország bármelyik pontjáról érdeklődhetek?

Természetesen! Ügyfélszolgálatunk segít Önnek már az elgondolási, tervezési fázisban. Cégünk képzett, oktatásokon rendszeresen jelenlévő kollegákkal dolgozik. Cégünk Magyarországon kívül dolgozott már Ausztriában, Németországban, Svájcban, Szlovákiában. Ügyfélszolgálatunk angol nyelvű érdeklődőinknek is készségesen segít!

AJTÓKKAL, ABLAKOKKAL KAPCSOLATOS

A műanyag nyílászárók merevségét, statikáját mivel biztosítják?

A műanyag nyílászárókat horganyzott acél merevítőkkel szerelik (kivétel egyes szénszálmerevítésű felsőgategóriás profilok), melyek a műanyag keretek/szárnyak belsejébe kerülnek rögzítésre, majd összehegesztve nem láthatók. A merevítők vastagságát 1,25-2,5 mm-es intervallumban határozhatjuk meg. A merevítők vastagsága a szerkezet nagyságától függ. Felesleges zártszelvényt tenni egy kisebb méretű ablakba, mivel jelentősen rontjuk így a szerkezet hőátbocsátási értékét, viszont statikailag nem indokolt. A profilgyártók előírják a megfelelő statikai határokat, azok betartása mindenki számára kötelező.

Mit jelent a melegperemes (polimer) távtartó vagy üvegzárás, tömítés?

A hőszigetelt üvegeket összeillesztési pontjaiknál eltartjuk egymástól, így biztosítjuk a légrétegek állandó vastagságát. Az illesztési keret lehet alumínium és lehet speciális műanyag keret. Az alumínium természetesen közvetíti a hideget-meleget az üveglapok között, a műanyag nem, így az utóbbi jobb hőszigetelési értékeket produkál, például nem alakul ki 1 cm-es páracsík az üveg szélén, igaz ez más esetben is jelentkezhet, de az alumínium üveg peremtömítés esetén a leggyakoribb. Az általunk forgalmazott termékkínálatunkban bizonyos rendszerek esetében alapesetben, felár nélkül melegperemmel kerül legyártásra nyílászárója, de azon esetekben is, ahol alapfelszereltségét tekintve alumínium távtartókkal kerülne legyártásra nyílászárója hőszigetelt üvege, ezen esetben is rendelhető melegperemmel felár ellenében. Bővebb információt ügyfélszolgálatunktól kérhet.

A leszállított nyílászárók milyen tartozékokat tartalmaznak?

Alapesetben a komplett, beüvegezett nyílászárókat, működésképesen. Tartozékként az összes kilincset, takarósapkákat, vízréskupakokat, cilinderbetétet az ajtóknál tartalmaznia kell. Színes szerkezetek esetében a színes oldalon szín azonos tartozékok. Egyéb esetben tartalmazniuk kell minden olyan opcionális szerelvényt, amit a műszaki mellékletben szerepeltettek. Átvételkor, a beépítési munkák megkezdése előtt, a műszaki melléklet alapján kell az ellenőrzéseket elvégezni. A párkányokat, szegőléceket, árnyékolástechnikai szerelvényeket, egyéb szolgáltatásokat szintén a műszaki mellékletnek kell tartalmaznia.

A műanyag nyílászárók szerelhetők-e más rendszerű árnyékolástechnikai elemekkel (redőnyök, rovarhálók, stb.)?

Igen, szerelhetők, de a nyílászárók tervezésekor feltétlenül említeni kell. A műanyag nyílászáró rendszerek egyaránt szerelhetők eléépített és felé épített redőnyrendszerekkel. Rovarhálók tekintetében fix és automata kivitel utólag is illeszthető. Nyílászáró vásárláskor ne feledkezzen meg a redőny-előkészítés szükségességéről.

Mit jelent a ütközőtömítéses és a középtömítéses PVC rendszer?

A ütközőtömítés esetén a tokra a szárny 2 db gumiszigeteléssel zár rá (jelölése AD), a középtömítéses rendszerek esetében (jelölése MD) a széltömítéses záródáson kívül +1 középső, körbefutó záródó gumiszigetelés is bekerül. Ebben az esetben fokozottabb hő-, hang-, és légzárást érhetünk el. Fontos szempont, melyre figyelnünk kell, hogy a középtömítés esetében egy középre helyezett trükkös gumicsík nem ugyanazt az értéket hozza, mint egy valós középső záródás.

ÁRAJÁNLAT IGÉNYLÉS, FELMÉRÉS

Kétbalkezes vagyok, nem értem, nem tudom hogyan kell mérni. Kijönnek felmérni és ha igen, mibe kerül?

Budapest és vonzáskörzetében a helyszíni felmérésünk ingyenes. Vidék esetében előre közösen leegyeztetésre kerül a felmérés kiszállási díja. Ezesetben a felmérés díját a végösszegből jóváírjuk, tehát sikeres együttműködés esetén a felmérés ebben az esetben is ingyenes, de ez függ a megbízás mértékétől is.
Sajnos előzetes írásos árajánlatkérés hiányában nem áll módunkban helyszíni felmérést végezni.
Ezt okkal tesszük. Mivel az egész ország területén és a környező országokban is dolgozunk, ezért a folyamatos, esetenként több száz kilométeres kiszállásnak vannak járulékos költségei, mint az üzemanyag, gépkocsik rezsiköltsége, szakember díja, stb. Gyakran megtörtént, hogy ilyen – előzetes árajánlat nélküli – felmérést elvégeztünk ingyenesen, amiből később nem lett megrendelés. Viszont részünkre keletkezett költség valamint kiesett idő.

Ezért – bár felmérésünk ingyenes – helyszíni felmérést csak abban az esetben végzünk, amennyiben az előzetes árajánlat alapján az igénylő látja a beruházás nagyságrendi költségeit és technikai feltételeit, azt elfogadja és írásban jelzi elköteleződését, komoly szándékát a szerződéskötés iránt. Ekkor a felmérést végző kollégánk időpontot és pontos helyszínt egyeztet és elvégzi a méretvételt. Ilyenkor részletes átbeszélésre kerül minden a helyszínen, erről egy felmérési jegyzőkönyv készül, amit cégünk is és a megrendelő is aláírásával hitelesít a későbbi félreértések elkerülése végett. Ez a felmérési jegyzőkönyv sikeres szerződéskötés esetében a szerződés részét képezi.

A nyílászárók felmérésekor saját méréseket adjak meg, vagy szakember feltétlenül szükséges a helyszíni méretvételezésekhez?

Árajánlatkérés szintjén elégséges Önnek levennie a méreteket (adminisztrációs idő csökkentése érdekében, gyorsabban kaphat viszonylag pontos árakat), de tervezés, gyártás előtt kizárólag szakember végezze el a méretek pontosítását. Az Ön kőművese bizonyára profi a szakmájában, de a korszerű nyílászárók műszaki fejlődése évente produkál újdonságokat, mely újdonságokat nem egyszerű mindenkinek követnie. Szakembereink és kereskedelmi képviselőink a megfelelő nyílászáró tervezésen kívül egyéb energetikai, árnyékolástechnikai megoldásokra, részletekre is fel tudják hívni a figyelmet, melyek a későbbiek folyamán fontosak lehetnek, utólagos beépítésük vagy átalakításuk, javításuk jelentős anyagi kiadással járhat.

Ha én mérek, mit és hogyan mérjek?

Elsősorban fontos tudnia és nem kell amiatt aggódnia, hogy milliméter pontos méreteket vegyen.

A gyártók árképzése általában 10cm-es méretlépcsőben változik, tehát ha az Ön által végzett mérés és a későbbi, szakember által végzendő mérés között akár több centiméteres különbség adódik, az nem befolyásolja nagyságrendileg a termék árát.

Először a méreteknél mindig a szélességi méretet adja meg, utána pedig a magasságot (SzélességXMagasság).
Szélességi méretvételnél az ablaktok szélén levő faltól-falig való távolságot kell megmérni, magasságnál pedig a belső könyöklő (helytelenül: párkány) aljától az ablaktok tetejéig, felső fal kávájáig mérendő.

Új építésű ház esetében, vagy üres vakolt/vakolatlan nyílás esetében pedig a szabad nyílás méreteit kell megadni, de itt fontos feltüntetni, hogy ezek a szabad nyílás méretei, hogy a tervező szakember tudja beleszámolni a beépítési hézagokat és az esetleges árnyékolástechnikához szükséges toldó elemeket. Ebben az esetben a nyílászáró mérete mindig kisebb lesz mint a szabad nyílás mérete.

Itt érdemes megemlíteni a méretpontosság felelősségi részét. Amennyiben a mi szakembereink végzik a felmérést (esetek 99%-ban), akkor a méretpontosságért cégünk vállalja a felelősséget, nincs meglepetés a beépítéskor, hogy túl kicsi vagy túl nagy egy adott szerkezet a nyíláshoz képest. Amennyiben Ön nem kér helyszíni felmérést és Ön vagy az Ön szakembere adja meg a gyártási méreteket, akkor az Ön felelőssége a méretpontosság, így ha beépítéskor probléma adódik, akkor az esetleges újragyártás vagy a többlet helyszíni munkálatok költsége Önt terheli.

Hogyan kérjek, küldjek árajánlat igénylést?

Három módon is kérhet árajánlatot cégünktől.
Árajánlatot minőségbiztosítási okokból csak írásban tudunk elfogadni.
Ezt általában e-mail formájában tudja legegyszerűbben megtenni, amennyiben a központi e-mail címünkre elküldi levelét.
Az info@ablak-nyilaszaro.info e-mail címen tudjuk kérését fogadni.
Természetesen postai úton is tudjuk fogadni árajánlat kérését, melyet kérjük, hogy az alábbi 2 címünk valamelyikére küldjön el:

  • H – 1039., Budapest, III. Kerület, Kabar u. 5. (FensterSysteme Kft. a címzett)
  • H – 2120., Dunakeszi, Fő út 86. (FensterSysteme Kft. a címzett)

Amennyiben Ön nem technikai beállítottságú, nem jártas nyílászárókban vagy nem igazodik ki a technikai paraméterek között, akkor a saját szavaival írja le elképzelését, igényét és a méreteket (lásd: hogyan mérjen GYIK cikkünket), melyet küldjön el a fenti e-mail címünkre. Nagyon fontos, hogy írja meg nekünk telefonos elérhetőségét, mert amennyiben az árajánlat készítő munkatársunknak kérdése lenne, akkor sokkal gyorsabb és közvetlenebb az információ csere, jelentősen rövidebb az adminisztrációs idő. Továbbá írja meg a beépítés helyszínét (csak településnév kell, a szállítási költségek számolhatósága miatt).

Amennyiben Ön már eligazodik a technikai paramétereken, van konkrét elképzelése vagy tervezői dokumentációja, akkor használhatja az árajánlat igénylő űrlap megnevezésű menüpontunk alatti űrlapot. Azt kitöltve viszonylag pontos árajánlatot tudunk küldeni.

Ha befárad személyesen a budapesti vagy a dunakeszi bemutatótermünkbe, akkor munkatársaink készségesen állnak rendelkezésére és amennyiben rendelkezik méretekkel akkor kisebb munkák esetében a helyszínen is tudunk árajánlatot adni (nagyobb munkák, darabszámok, összetett szerkezetek esetén a helyszínen nem áll módunkban azonnali ajánlatot adni, mert tervezés, esetleges gyári egyeztetés szükséges hozzá).

SZERZŐDÉSSEL KAPCSOLATOS

Mik a szerződési feltételek, mire figyeljek, láthatok egy szerződés mintát aláírás előtt?

Természetesen igen. A válasz végén található linkre kattintva megtekinthető a szerződésmintánk. Ettől egyedi esetekben, egyedi körülmények miatt eltérhetünk, közös megegyezés szerint.
Szerződéskötékor a szerződés főbb elemeit érdemes figyelni, mint a szerződő fél adatai, az előleg és a végösszeg pontossága és fizetési módja, a gyártási határidő. Azokban az esetekben, amikor lehetséges, a szerződésen fel szoktuk tüntetni a beépítés megkezdésének legkésőbbi időpontját is.
A szerkezetek műszaki paramétereit, darabszámát a műszaki melléklet tartalmazza, mely külön papír de a szerződés szerves és elválaszthatatlan része.
Amire felhívnánk figyelmét, a legtöbb félreértés abból adódik, hogy a gyártási határidő NEM a beépítési határidő. A gyártási határidő az az időpont, amikor a megrendelt szerkezet raktárunkba érkezik a gyárból. Ezt nekünk át kell venni, ellenőrizni, és utána a megrendelőt értesíteni. Ekkor történik a konkrét beépítési határidő pontosítása, a megrendelő szabadideje és a mi szabad kapacitásunk függvényében, általában ez 5-10 munkanap szokott lenni a gyártási határidőtől számítva. A pontosított, egyeztetett vagy előre meghatározott beépítési határidő túllépése esetén kötbért fizetünk a megrendelőnek. Igény esetén a megrendelő biztosítása képpen, mely további közös egyeztetést igényelnek, és megállapodás esetén feltűntetendő a vállalkozási szerződés mindkét példányán.
Egy másik figyelmet igénylő részlet az a megrendelés kezdő időpontja, amitől a gyártási határidő számolódik és függ. Ez NEM a szerződéskötés időpontja, hanem az előleg befizetésének vagy számlánkon való teljesítésének (megérkezésének) időpontja. Mindkét feltételnek teljesülnie kell, vagyis aláírt szerződés nélkül előleget nem fogadunk be, másképp fogalmazva csak előleg befizetésével nem indítjuk el a gyártást, mint ahogy aláírt szerződésssel sem, amíg nincs pénzügyi teljesítés.
A pénzügyi teljesítés 3 módon is történhet: az előleg befizetése készpénz befizetésével bemutatótermünkben vagy bankkártyás fizetéssel bemutatótermünkben vagy adott helyszínen, illetve banki átutalással számlánkra. A végösszeg teljesítése minden esetben készpénzzel a beépítés helyszínén, vagy azonnali átutalásos banki tranzakcióval a műszaki átadás-átvételkor történik, ezzel egyidejűleg.

Szerződésminta megtekintése

FIZETÉS, FIZETÉSI MÓDOK

Mikor, hol és hogyan kell fizetnem a megrendelt szerkezeteket, szolgáltatást?

Ideális esetben a szerződés megkötése, aláírása után közvetlenül, a szerződés bruttó (ÁFÁs) értékének az 50%-át kell befizetnie készpénzben a bemutatótermünkben. Így a szerződéskötés és a gyártási határidő kezdete egybe esik, a rendelés leadható gyártásba.
Természetesen fizethet bankártyával is mobil banki terminálunkon bemutatótermünkben vagy adott helyszínen, úgy mint ahogy bármilyen boltban szokott. Ilyenkor arra érdemes figyelnie, hogy elegendő-e a fizetéshez a bankártyája fizetési limitje mert általában nagyobb, százezres nagyságrendű befizetésekről van szó.
Banki átutalással is teljesítheti számlánkra az előleg befizetését, bár ez általában némi kezelési költséggel szokott járni az Ön bankja részéről, amit érdemes egyeztetnie előtte.
Bármelyik banki fizetési mód esetén csak a szerződő személy/cég nevén és tulajdonában levő számláról áll módunkban fizetést befogadni.
Arra figyeljen az előleg pénzügyi teljesítésénél, hogy függetlenül a szerződéskötés időpontjától a megrendelés időpontja (vagyis a gyártás kezdete) az az előleg befizetésének vagy számlánkra való megérkezésének időpontja. Ettől az időponttól számolhat a szerződésben foglalt gyártási határidővel.
Azért említjük ezt, bár magától értetődőnek tűnhet, mert a tapasztalatunk azt mutatja, hogy a szerződéskötés és a valós pénzügyi teljesítés ideje között akár több hetes eltérés is előfordulhat, a gyártás viszont csak ekkor kezdődik, így automatikusan minden határidő a befizetésig eltelt idővel meghosszabodik.
A fennmaradó végösszeget a szerkezetek átvételekor/kiszállításakor vagy azok beépítése után közvetlenül, a helyszínen, a műszaki átadás-átvétel aláírásakor, készpénzben kell fizetnie, vagy azonnali átutalásos banki tranzakcióval.

Tudok fizetni bankkártyával?

Igen, bemutatótermünkben tud fizetni bankkártyájával is.
A svájci székhelyű SIX Payments Services szolgáltató mobil banki termináljával állunk ügyfeleink szolgálatában. Ez a terminál a legelterjedtebb hazánkban, minden nagyobb bevásárlóközpontban találkozott már vele, nálunk is úgy fizethet mint bármelyik boltban.
Minden korszerű MasterCard, Visa és Visa Electron kártyával tud fizetni, PayPass fizetési mód is van, bár ennek összeghatára némiképp korlátokat szab az Ön kényelmének.
Bankkártyás fizetésnél kérjük, hogy figyeljen kártyája fizetési limitjére, tapasztalatunk szerint a befizetendő összegek átlaga százezer forint feletti.
A kártyás fizetésen kívül készpénzzel vagy banki átutalással is teljesítheti befizetését.

BEÉPÍTÉS, SZÁLLÍTÁS

Mikor érdemes a nyílászáró szerkezeteket beépíteni?

Általában a festő munkálatok és a szigetelés, burkolás előtt érdemes. A nyílászárók beépítésekor figyelnünk kell a redőnydoboz kilógására, a bejárati ajtók esetében a padlószintre, segít az úgynevezett 100-as jegy. Panellakások esetében nincsenek fix időpontok. Nyílászáró csere esetén, a kibontás előtt (amennyiben nem szakember végezte a felmérést) ellenőrizzük a megfelelő méretet, mert a már kibontott falnyílás téli időszakban kellemetlen meglepetéseket tud okozni.

A nyílászáró szerkezethez hozzá tartozik a beépítés is?

Alapesetben nem. Cégünk teljeskörű szolgáltatást végez a nyílászárók területén, ezért természetesen, amennyiben Ön igényli, a nyílászáróit szakszerűen beépítjük, beleértve a régiek bontását és elszállítását valamint a szükséges kőműves visszajavítások elvégzését is. A nyílászárók önmagukban építőipari termékek. A gyártóegység kizárólag tervezési, gyártási és garanciális feladatokat lát el. A nyílászáró szerkezetek gyártója a megrendelt nyílászárókat legyártja és leszállítja raktárunkba. A beépítést mi vagy az Ön kivitelező szakembere végzi, aki külön jogi személy, független a gyártótól. A beépítésre külön megállapodást és díjazást szükséges kötni, meghatározni. A beépítésre külön garancia vonatkozik. Átvételkor először a nyílászáró szerkezeteket kell átvenni (beépítés előtt), majd a beépítést követően a nyílászárók azon funkcióit kell ellenőrizni melyekre előzőleg nem volt mód, majd a beépítés minőségét kell leigazolni. A beépítést kizárólag a gyártó által szabályozott módon szabad elvégezni. A szabályzatok a kereskedelmi partnereknél fellelhetők, publikusak.

A beépítés tartalmazza-e a kőműves munkát, illetve régi nyílászárók elszállítását?

A beépítés a szó legszorosabb értelmében a megrendelt nyílászárók szakszerű beépítését jelenti, míg a bontás beépítés a régi nyílászárók kibontását, majd az újak beépítését. A kőműves helyreállítási munkálatokat ezen munkafázis nem tartalmazza, de természetesen felár ellenében szakszerűen ezt a feladatot is ellátjuk az igényekhez, munkaterülethez igazodva. Alapesetben a régi nyílászárók elszállítását a megrendelő elvárása szerint felár, külön díj ellenében elvégezzük.

GARANCIÁLIS KÉRDÉSEK

Garanciális időn belüli hiba esetén mi a teendőm?

Garanciális esetben a vásárlás helyén kell megtenni írásban a bejelentést, mely történhet személyesen vagy elektronikus formában is, weboldalunkon erre a célra kialakított űrlap kitöltésével és elküldésével. Telefonon (bár minőségbiztositási okokból rögzítjük a beszélgetést) sajnos nem áll módunkban garanciális bejelentést elfogadni. Amennyiben cégünk nem tudja orvosolni a bejelentett problémát, a gyártóhoz tesz bejelentést. Ügyfélszolgálatunk a lehető legrövidebb időn belül igyekszik kezelni a bejelentéseket, de legfeljebb maximum 2 hetes időintervallumban tudjuk kiszolgálni, azzal a feltétellel, hogy amennyiben üveg vagy alkatrész csere indokolt, annak legyártása, szállítása a gyártó szabad raktárkészletének, kapacitásának és feldolgozási képességének a függvénye, mint harmadik fél, amire nem vagyunk hatással. Kérjük ezt vegye figyelembe a hiba bejelentésekor. Az általunk forgalmazott nyílászáró rendszerek kiemelkedő garanciális mutatókkal rendelkeznek, az elmúlt években a garanciális bejelentések száma rendkívül alacsony volt.