Tervezés, amire érdemes figyelnie

Nagyon fontos eldöntenie, hogy milyen hosszú távra tervez és mennyire gondolkozik előre. Egy olcsó, de nem jó értékekkel bíró nyílászáró árának különbsége, energiaveszteségben (egy jobb minőségű rendszerhez viszonyítva) pár év után arra a szintre emeli a költségeit, amennyibe a jobb értékekkel bíró rendszer került volna. Ettől a zéró ponttól kezdve viszont az olcsó, de nem jól teljesítő rendszer Önnek mínuszban termel, a jobb teljesítményű rendszer viszont megtakarításba fordulna át.
Szerző: FensterSysteme Kft.
Hasznos volt ez az információ?
Említeni feltétlenül fontos ajánlatkéréskor, mert bizonyos tekintetben szerelési felületeket kell biztosítanunk a nyílászárók keretein. A későbbiek folyamán a redőny ide kerül rögzítésre. Természetesen költségtakarékossági szempontok miatt kihagyható ez a lépés, de akkor a felszerelt redőny főleg esztétikailag jelentős kárt fog szenvedni, valamint a redőnyautomata elhelyezésének függvényében a szárny nem mindig nyitható teljesen, 90 fokig. Kivétel a nyílászárók fölé épített redőnyszekrény, ez esetben kizárólag a nyílászáró szerkezetekkel egy időben történik a szerelés.
Szerző: FensterSysteme Kft.
Hasznos volt ez az információ?
A forgalomba lévő nyílászárók nagy részének zárrendszere kizárólag a hő-, hang-, és légzárást hivatott biztosítani. Biztonsági szempontból az úgynevezett oldalt bukó nyílászárók nem értékelhetők. Mindenképpen „alsó feszítés védelemmel” ellátott ablakokat válasszon. Opcióban kérhet kiemelt biztonsággal bíró WK1 (Widerstandsklasse 1) felszereltséget is. Általános gyakorlat, hogy földszinti, első emeleti nyílászárók esetében indokolt lehet egy magasabb biztonsággal rendelkező vasalat, míg emeleti nyílászárókon kevésbé, ha az erőszakos behatolások helyének statisztikáját figyelembe vesszük. Bővebb információt ügyfélszolgálatunktól kérhet.
Szerző: FensterSysteme Kft.
Hasznos volt ez az információ?
A nyílászárók tervezését időben kell elkezdeni. A határidőket nem a gyártóegység tolja ki, hanem az előkészületek, a tervezés. Időt kell szánni a tervezésre, mert a műanyag nyílászárók esetében évtizedekről van szó a használat tekintetében. Ügyfélszolgálatunk és a gyártó mindent megtesz, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján, minden tervszerűen haladjon. Alapesetben egy fehér szerkezet várható gyártási ideje 3-4 hét, egy színes szerkezeté pedig 4-6 hét. Az esetek döntő többségében a beépítés időigénye 1 munkanap, ez alól kivétel a szokatlanul sok darabszám, beszerelést akadályózó helyszíni körülmények mint például a felvonó hiánya és a munkaterület emeleti magassága, vagy a nagyon nagy távolság és az extra nagy méretek.
Szerző: FensterSysteme Kft.
Hasznos volt ez az információ?
Az általunk beépített műanyag nyílászárókra általában 5 évet, a VEKA műanyag nyílászárókra 5 évet, REHAU műanyag nyílászárókra pedig 7 év gyártói garanciát vállalunk, SCHÜCO nyílászárók esetében pedig akár 10 év garanciát is ad a gyártó. Az általunk forgalmazott műanyag nyílászárók a gyártó által előírt szakszerű használat és éves karbantartások betartása esetén évtizedekig tökéletesen ellátják funkciójukat, megőrzik UV stabilitásukat.
Szerző: FensterSysteme Kft.
Hasznos volt ez az információ?
Természetesen! Ügyfélszolgálatunk segít Önnek már az elgondolási, tervezési fázisban. Cégünk képzett, oktatásokon rendszeresen jelenlévő kollegákkal dolgozik. Cégünk Magyarországon kívül dolgozott már Ausztriában, Németországban, Svájcban, Szlovákiában. Ügyfélszolgálatunk angol nyelvű érdeklődőinknek is készségesen segít!
Szerző: FensterSysteme Kft.
Hasznos volt ez az információ?
Szakembereink általában védőfóliával kitakarják a nyílászárók közvetlen környezetét. Érdemes viszont az esetlegesen útban lévő bútorokat és egyéb használati, törékeny tárgyakat elmozgatni. Komplett családi ház esetén megközelítőleg 1 nappal, panellakás és kisebb lakások esetén 6-8 órával kell számolni a beépítés időtartamát tekintve. A beépítés alatt figyeljünk a bejárat zárására, nehogy illetéktelen személyek kihasználják a nyüzsgést. Érdemes a beépítést végző szolgáltatóval előre egyeztetni a beépítők létszámát és a neveket. Saját kollégáink mindegyike nyakba akasztható azonosító kártyával rendelkezik, mobil telefonnal leolvasható egyedi QR kóddal nyomtatva, így Ön bármikor ellenőrizheti személyazonosságukat, illetve azt, hogy valóban még cégünk állományában vannak-e. Alapesetben, Önnek mint megrendelőnek a következő teendői vannak a beépítési munkálatok idején:
  • biztosítania a szabályszerű parkolás lehetőségét minél közelebb az ingatlanhoz de max. 30 méteren belül, tekintettel, hogy a szakemberek esetenként több mint száz kilós szerkezeteket kell mozgatniuk kézzel. A parkolási díj nem Önt terheli.
  • amennyiben a bontás-beépítés közvetlenül utcai fronton történik vagy ez esetlegesen balesetveszélyes és/vagy károkozó törmelékhullást eredményez, akkor a terület lezárása, területfoglalási engedély és a törvény által előírt plusz felügyelő személy beszerzése és ennek költségei Önt illetik
  • biztosítania az akadálytalan bejutást, a balesetmentes szállítás lehetőségét a teljes útvonalon a munkaterületig (felvonó, lépcsőház, szűk folyosók szabaddá tétele, stb.), fenti okok miatt
  • akadálytalan hozzáférést biztosítania a régi nyílászárókhoz (bútorok, nagy méretű TV-k, kijelzők, HI-FI berendezések szétszedése, elmozgatása, függönyök leszedése, stb.)
  • elektromos áram és vízvételi lehetőség biztosítása a munkálatokhoz
  • illemhely használatának lehetősége a szakemberek részére, higiéniai okokból
Szerző: FensterSysteme Kft.
Hasznos volt ez az információ?
Az oldalunkon cookiekat használunk a jobb böngészési élmény javításáért és hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.  Megértettem  Bövebben