Műanyag nyílászárók RAL beépítési technológiája

Ezzel az eljárással nincs szükség a poliuretán hab utólagos kezelésére, annak többszörös élettartama biztosítja a szigetelőképesség megtartását.
A lakásunk, családi házunk úgy tud gazdaságosan üzemelni, ha nem csak a falakat (dryvit rendszerrel), hanem a homlokzati nyílászárókat is megfelelő szigeteléssel látjuk el. Sűrűn előforduló probléma az ablakok, és ajtók "húzása", melynek során hideg levegő jut be a lakásba, kellemetlenné téve ezzel hőérzetünket, másrészt az utcát fűtjük generálva ezzel a felesleges energiafelhasználást, amely többlet kiadást eredményez. Nyílászárók beépítésénél fontos szempont az is, hogy ne csak a nyílászáró szerkezet legyen jó minőségű, hanem azok beépítése is szakszerűen történjen. A mai, modern műanyag nyílászárók általában jó hőszigeteléssel rendelkeznek, azonban magas színvonalú beépítésük és szigetelésük is ugyanolyan fontos szerepet játszik. A beépítés során egy szerelési hézag keletkezik (a falazat, és a tokprofil között), melynek szigetelése rendkívül fontos, mert ha ez a szigetelés nedvességet tud felvenni, abban az esetben nagy mértékben csökken hő- és hangszigetelő képessége. A nedves szigetelés a vakolaton repedéseket, penészfoltokat idéz elő, hő híd alakul ki, amely hő veszteséghez vezet.

Ehhez nyújt szakszerű segítséget a műanyag nyílászárók RAL szerinti beépítése, melynek során a nyílászárók beépítésénél olyan speciális párazáró fóliákat, és vízzáró duzzadó szalagokat alkalmaznak, amelyek szárazon tartják a poliuretán habszigetelést és megakadályozzák, hogy a poliuretán hab kívülről nedvességet szívjon fel, valamint a belső oldalon a nedvesség a lakótérbe juthasson.

A RAL szerinti beépítés elengedhetetlen feltételei a száraz épület, az egyenes, sima vakolt, vagy vakolatlan falkávák, illetve körültekintő, előzetes pontos felmérés.

Ezen szempontok figyelembevételével jelentős hőenergia,- és költségmegtakarítás idézhető elő. Ennek a szakszerű beépítésnek különösen a közel jövőben lesz nagy szerepe az ingatlanok eladásához szükséges energiatanúsítvány milyenségét tekintve.

Ez a beépítési mód Magyarországon még nem közismert, de már egy mérce, ha nem ezzel a beépítési móddal épít be egy ablakgyártó, akkor kár megvenni a drága nyílászárókat. A RAL beépítés nem egy alapszintű szerelés, ez külön igényelhető.

A RAL szerinti beépítésről kérje szaktanácsadónk véleményét, segítünk Önnek a nyílászáró rendszer kiválasztásában, és az Ön lakásához / házához igazodva kiválasztani az optimális beépítési módot.

Ablak, ajtó felméréssel kapcsolatban keresse
Kovács Gábor-t a (+36)30-507-0571 telefonszámon.
Felmérés és árajánlatkészítés Budapesten és vonzáskörzetében díjmentes, Magyarország teljes területen jelképes összeg távolságtól függően, amit rendelés esetén jóváírunk.
Kérjük KLIKKELJEN IDE az online felméréshez!
Az oldalunkon cookiekat használunk a jobb böngészési élmény javításáért és hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.  Megértettem  Bövebben