Szerződéssel kapcsolatos

Természetesen igen. A válasz végén található linkre kattintva megtekinthető a szerződésmintánk. Ettől egyedi esetekben, egyedi körülmények miatt eltérhetünk, közös megegyezés szerint.
Szerződéskötékor a szerződés főbb elemeit érdemes figyelni, mint a szerződő fél adatai, az előleg és a végösszeg pontossága és fizetési módja, a gyártási határidő. Azokban az esetekben, amikor lehetséges, a szerződésen fel szoktuk tüntetni a beépítés megkezdésének legkésőbbi időpontját is.
A szerkezetek műszaki paramétereit, darabszámát a műszaki melléklet tartalmazza, mely külön papír de a szerződés szerves és elválaszthatatlan része.
Amire felhívnánk figyelmét, a legtöbb félreértés abból adódik, hogy a gyártási határidő NEM a beépítési határidő. A gyártási határidő az az időpont, amikor a megrendelt szerkezet raktárunkba érkezik a gyárból. Ezt nekünk át kell venni, ellenőrizni, és utána a megrendelőt értesíteni. Ekkor történik a konkrét beépítési határidő pontosítása, a megrendelő szabadideje és a mi szabad kapacitásunk függvényében, általában ez 5-10 munkanap szokott lenni a gyártási határidőtől számítva.
Egy másik figyelmet igénylő részlet az a megrendelés kezdő időpontja, amitől a gyártási határidő számolódik és függ. Ez NEM a szerződéskötés időpontja, hanem az előleg befizetésének vagy számlánkon való teljesítésének (megérkezésének) időpontja. Mindkét feltételnek teljesülnie kell, vagyis aláírt szerződés nélkül előleget nem fogadunk be, másképp fogalmazva csak előleg befizetésével nem indítjuk el a gyártást, mint ahogy aláírt szerződésssel sem, amíg nincs pénzügyi teljesítés.
A pénzügyi teljesítés 3 módon is történhet: az előleg befizetése készpénz befizetésével bemutatótermünkben vagy bankkártyás fizetéssel bemutatótermünkben vagy adott helyszínen, illetve banki átutalással számlánkra. A végösszeg teljesítése minden esetben készpénzzel a beépítés helyszínén, a műszaki átadás-átvételkor történik.


Szerző: FensterSysteme Kft.
Hasznos volt ez az információ?
Az oldalunkon cookiekat használunk a jobb böngészési élmény javításáért és hogy a jövőben minél személyre szabottabb tartalmakat készíthessünk Önnek.  Megértettem  Bövebben